вторник, 15 мая 2012 г.

Відбулось перше засідання Робочої групи з питань відкритості органів державної влади та залучення громадськості до формування політики Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства при Президентові України


14 травня 2012 року у приміщенні  Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення відбулося перше засідання Робочої групи з питань відкритості органів державної влади та залучення громадськості до формування політики Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства при Президентові України.


Під час засіданні було розглянуто та уточнено подальший план діяльності робочої групи, який складається з 9 основоположний пунктів, що мають бути виконані протягом 2012 року. Вони стосуються питань проведення консультацій з громадськістю, доступу до публічної інформації, створення громадських рад при органах виконавчої влади, розвитку соціального партнерства між владою, бізнесом і громадянським суспільством.
Керівник робочої групи Лариси Мудрак в своєму виступі наголосила, що для отримання конкретних результатів, необхідних для подальшої роботи групи, потрібно виділити декілька головних пріоритетів. «Завданням робочої групи має бути не тільки фіксація проблем, а й їх ефективне вирішення», – зазначила керівник групи.
У процесі обговорення основним пріоритетом було визначено покращення якості роботи структурних підрозділів органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування за напрямком «робота з громадськістю».
Серед пріоритетних напрямів діяльності робочої групи було визначено також питання доступу до публічної інформації та механізмів проведення консультацій з громадськістю.
«Насправді громадяни сьогодні очікують більш ефективного налагодження процедур консультацій з громадськістю в питанні прийняття рішень. Ми можемо запропонувати спосіб, як покращити діяльність структурних підрозділів органів державної влади відповідальних за зв’язки з громадськістю», – зазначив член робочої групи, президент творчого об’єднання «ТОРО» Олексій Хмара.
Зокрема, як зазначив керівник програм Українського незалежного центру політичних досліджень, член робочої групи Максим Лациба: «Проблемними питанням у ефективному запровадженні Закону України «Про доступ до публічної інформації» є застосування грифу «для службового користування», оскільки відповідна постанова, яка має регулювати дане питання, експертами оцінена критично і визнана такою, що порушує доступ до публічної інформації. Невирішеною також залишилась проблема досудового захисту на інформацію та створення реєстрів публічної інформації».
Також, під час засідання робочої групи з питань відкритості органів державної влади та залучення громадськості до формування політики було уточнено її персональний склад. Так, до роботи групи долучилися: Губерський Леонід Васильович – Ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка; Малькова Тамара Михайлівна – Директор Міжнародної благодійної організації “Інформаційний Центр “Зелене досьє”; Гопко Ганна Миколаївна – координатор Коаліції громадських організацій та ініціатив “За вільну від тютюнового диму Україну”; Жданов Ігор Олександрович – Президент аналітичного центру “Відкрита політика”; Зубко Василь Вікторович – координатор програм Громадської організації “Центр UA”; Камінник Ігор Семенович – експерт з питань розвитку громадянського суспільства Всеукраїнського благодійного фонду “Коаліція ВІЛ-сервісних організацій”.

СКЛАД
робочої групи Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства
“З питань відкритості органів державної влади
та залучення громадськості до формування політики”

Члени Координаційної ради

МУДРАК
Лариса Михайлівна

Заступник голови Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення 
БОГАТИР
Володимир Вікторович


Президент ВМГО “Український молодіжний правничий союз” 

ЗАБОЛОТНИЙ
Анатолій Олександрович


Директор БФ “Розвиток України” 
ЗАРУБІНСЬКИЙ
Олег Олександрович

Голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин 
ІВАНЕСКО
Денис Сергійович


Керівник ГУ забезпечення доступу до публічної інформації АПУ 
КУПРІЙ
Володимир Олександрович


Виконавчий директор БФ “Творчий центр ТЦК”
КУРДІНОВИЧ
Олександр В’ячеславович

Голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України 
ЛАРІН
Сергій Миколайович
Голова Кіровоградської обласної державної адміністрації 
ЛАЦИБА
Максим Валерійович

Керівник програм ГО «Український незалежний центр політичних досліджень» 
СЕМЧЕНКО
Ольга Владиславівна
Директор Департаменту взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю Державної податкової служби України 
СОШИНСЬКИЙ
Сергій Олегович

Президент МБФ “Здоров’я Українського Народу”
ТИМОЩУК
Віктор Павлович


Заступник голови правління ГО “Центр політико-правових реформ”

ТОЛКОВАНОВ
В’ячеслав Вікторович


Голова Національного агентства України з питань державної служби 
ФЕСЕНКО
Володимир В’ячеславович


Голова правління ГО “Центр прикладних політичних досліджень “Пента” 
ХМАРА
Олексій Сергійович

Президент творчого об’єднання “ТОРО” 
ГУБЕРСЬКИЙ
 Леонід Васильович

Ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка 
МАЛЬКОВА
 Тамара Михайлівна

Директор Міжнародної благодійної організації “Інформаційний Центр “Зелене досьє” 

Комментариев нет:

Отправить комментарий