суббота, 22 мая 2010 г.

В Україні зареєстровано 180 політичних партій

На сьогоднішній день в Україні зареєстровано 180 політичних партій, повідомив заступник юстиції України Володимир Богатир.

Виступаючи на міжнародній конференції "Регулювання політичних партій в Україні: сучасний стан і напрям реформ" у п'ятницю в Києві він зазначив, що кількість партій в Україні складає 0,4% від загальної кількості громадських об'єднань.

В. Богатир відзначив, що в останніх виборах до Верховної Ради брали участь 107 політичних партій, 16 з яких стали парламентськими.

Він відзначив, що процес реформування системи політичних партій в Україні відбувається постійно.

На даний момент залишається актуальним питання фінансування політичних партій.

Разом з тим, він підкреслив, що, виходячи з економічної ситуації в країні, на сьогоднішній день "немає реальних джерел фінансування" політичних партій з державного бюджету.

"Я сьогодні не бачу реальних механізмів фінансування політичних партій। Поки їх не буде, можна декларувати багато речей, однак вони не будуть виконуватися", - підкреслив В. Богатир.180-ю зареєстрованою політичної партією стала "Народна сила"

Її лідер - Катерина Харіна, головний спеціаліст Департаменту екології, енергоефективності та альтернативної енергетики Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України").

http://www.utro.ua/ua/politika/v_ukraine_zaregistrirovano_180_politicheskih_partiy1274439051

Комментариев нет:

Отправить комментарий