среда, 21 апреля 2021 г.

ОАСК ВІДКРИВ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ ПРО СКАСУВАННЯ РЕЄСТРАЦІЇ ДЕРЖАВНОГО БЮРО РОЗСЛІДУВАНЬ

Окружний адміністративний суд міста Києва відкрив провадження у справі про скасування реєстрації Державного бюро розслідувань (ухвала від 16 квітня у справі № 640/4158/21).
Адвокат, керівник адвокатського об’єднання “Богатир та Партнери” Володимир Богатир просить ОАСК скасувати і визнати недійсною державну реєстрацію ДБР, установчі документи і всі зміни в них, а також припинити юридичну особу – Державне бюро розслідувань – шляхом внесення запису про скасування державної реєстрації Бюро.
Позивач зазначає, що ДБР не розміщено за юридичною адресою, яку внесено до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій, а невідповідність адреси реєстрації та фактичного місця розташування Бюро впливає на визначення підсудності справ під час оскарження рішень співробітників ДБР.
“Вважаю це тактичною перемогою, незважаючи на те що я очікую нешвидкого судового процесу і довгої низки оскаржень. У середньостроковій перспективі це може призвести до того, що керівництво правоохоронного органу та КМУ нарешті приведуть реєстраційні документи до ладу, а в довгостроковій необхідно буде переглядати правильність створення самого ДБР, законність зібраних цим органом доказів, а також це може вплинути на процесуальні терміни кримінальних проваджень, розслідуваних цим органом”, – прокоментував ухвалу про відкриття провадження для “Юридичної практики” Володимир Богатир.
https://pravo.ua/oask-vidkryv-provadzhennia-u-spravi-pro-skasuvannia-reiestratsii-derzhavnoho-biuro-rozsliduvan/

Комментариев нет:

Отправить комментарий