вторник, 12 мая 2009 г.

Групі «Юристи України» один рік!

25 квітня 2009 року, погожої весняної днини, в затишному ресторані на березі славної річки Дніпро спостерігалося небачене скупчення юристів. Виявляється, що приводом для такої концентрації світочів юридичної думки стало святкування першого ювілею групи «Юристи України» на сайті «Одноклассники.ру». Офіційною датою реєстрації групи, тобто її днем народження, є 24 квітня 2008 р. Саме тоді на популярному російському ресурсі з’явилася дитина, котру звали «Юристи України».

На сьогодні група об’єднує понад 15 тис. правників. У ній представлені різні регіони України. Члени групи самі дивуються такій популярності, адже ніхто не сподівався, що в нас так багато юристів, котрі вміють користуватися Інтернетом і мають час для спілкування на «Одноклассниках». Як з’ясувалося, за період існування групи стараннями Володимира Богатиря до неї залучено практично все керівництво Міністерство юстиції, за винятком міністра та двох його заступників.

Зустріч була організована на найвищому рівні, про що свідчив і склад присутніх: окрім активних учасників групи, котрі приїхали до Києва з різних куточків України, на захід завітали заступник міністра юстиції Володимир Богатир і заступник голови Союзу юристів України Катерина Коваль. Запрошували навіть народних депутатів, та їх затримали державні справи.

Оскільки юристи люди серйозні, привчені до офіціозу, то й свято умовно поділялося на дві частини – офіційну і неофіційну. Офіційну частину відкрив вітальним словом духовний натхненник групи, «великий вождь і учитель» Юрій Михальський, завдяки старанням котрого стало можливим існування такої потужної юридичної спільноти.

Як і заведено на таких поважних заходах, не обійшлося без вручення нагород. Ними були відзначені ті учасники групи, котрі доклали зусиль для підготовки заходу і на чиї плечі була покладена вся організаційна робота, а також найактивніші учасники, чиї висловлювання з тієї чи іншої теми та правові позиції можна побачити на форумі групи.

Для тих, хто не знав або вже встиг призабути, з чого все починалось, один з модераторів сайту, Дмитро Назарець, склав літопис під назвою «Короткий курс історії групи «Юристи України». Як свідчить історія, зростала група дуже швидко: на дев’ятий день її створення учасників було понад 100, за два тижні – 200, через місяць – 1 тис., а через два місяці – 2 тис. На початку вересня 2008 р., тобто через чотири з половиною місяці після народження, група налічувала 6 тис. осіб, а в березні цього року зареєстровано 14-тисячного учасника.

Як говорить «Історія», ця зустріч була вже другою, яку провели у столиці, – перша відбулася 11 жовтня і була присвячена Дню юриста. Окрім того, подібні зустрічі відбулись у Львові, Харкові та Новомосковську. Тож, враховуючи попередній досвід, організатори вирішили вчинити мудро – винести святковий торт задовго до солодкого столу, щоб присутні наступного ранку пригадали: торт дійсно був – і не влаштовували з цього приводу наукових дискусій.

А тим, кому цікаво, що було в неофіційній частині, радимо наступного разу стати учасником такої зустрічі. Краще один раз побачити, ніж сто разів прочитати.


http://www.legalweekly.com.ua/article/?uid=1134

Комментариев нет:

Отправить комментарий