среда, 31 марта 2010 г.

Європейські стандарти права попереднього ув'язнення та його застосування в Україні



______________________________________________________
31 березня 2010 р. на запрошення Посольства Німеччини та Німецького фонду міжнародного правового співробітництва (IRZ) відбулася міжнародна правова бесіда щодо європейських стандартів права попереднього ув'язнення з фокусом уваги на Україні.

За вітальними словами Посла Німеччини Ганса-Юрґена Гаймзьота і Посла Швейцарії Ґеорґа Цублера послідували фахові доповіді та подіумна дискусія. Темою були заплановані реформи українського права попереднього ув'язнення. Уже два з половиною роки проводяться організовувані Фондом IRZ фахові бесіди між німецькими та українськими експертами щодо законодавачих новацій. Цьому питанню присвячений також один багаторічний швейцарської консалтингової проект.

Доповідачами на вчорашньому вечері були німецький експерт з права попереднього ув'язнення Крістоф Флюґґе (суддя Міжнародного кримінального трибуналу по колишній Югославії та консультант Ради Європи щодо України), Володимир Богатир (Заступник Міністра юстиції України) і Микола Короткевич (Голова Судової палати у кримінальних справах Верховного суду Україна). Пан Флюґґе вказав у своєму виступі, зокрема, на 16 рекомендацій Ради Європи щодо права попереднього ув'язнення, які є обов'язковими для всіх держав-членів Ради Європи. Пан Богатир підкреслив, що законодавці вже займаються підготовкою майбутніх новацій. Доповіді учасників подіумної дискусії викликали жваве обговорення серед гостей.

На зазначеному заході модератором був д-р Штефан Гюльсгьорстер з Фонду IRZ. Фонд за дорученням Федерального уряду надає підтримку урядам країн-партнерів у реформуванні їхніх правових і судових систем. З Україною Фонд IRZ співпрацює вже понад 15 років. У 2009 році німецька держава виділила для підтримки роботи IRZ в Україні близько 310 000 євро.

http://www.kiew.diplo.de/Vertretung/kiew/uk/05/Meldungen__RK__2009/Untersuchungshaft.html

Комментариев нет:

Отправить комментарий