вторник, 24 апреля 2012 г.

Відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства


24 квітня відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства під головуванням радника Президента України Марини Ставнійчук. Участь у роботі засідання взяв Президент Українського молодіжного союзу Володимир БОГАТИР.
Члени Координаційної ради розглянули питання щодо необхідності підготовки змін до законодавства, яке регулює громадську діяльність.


Як наголосила голова Координаційної ради Марина Ставнійчук, у зв'язку з набранням чинності нового закону «Про громадські об'єднання» з 1 січня наступного року, потрібно доопрацювати законопроекти «Про свободу мирних зібрань» і «Про благодійні організації та благодійну діяльність».
Радник Президента нагадала, що в зазначеному законі передбачено підготовку та внесення на розгляд парламенту пропозицій щодо змін до діючих законодавчих актів у зв’язку з прийняттям закону «Про громадські об'єднання».
«Є всі об’єктивні підстави до кінця травня розробити і внести до парламенту закон і за підтримки громадського сектору, народних депутатів, Адміністрації Президента до кінця цієї сесії Верховної Ради України ухвалити відповідний законопроект», - наголосила Марина Ставнійчук. Вона додала, що відповідний законопроект практично готовий, а за необхідності його можна дуже швидко доопрацювати.
Зокрема, за її словами, зміни необхідно внести до Кодексу про адміністративні правопорушення, Кодексу адміністративного судочинства України, а також ще до 24 законів.
Окрему увагу керівник Координаційної ради звернула на необхідність внесення змін до закону про політичні партії. Вона також додала, що Мінюстмає розробити нові форми документів, щоб громадські об’єднання могли вільно, у встановленому порядку реєструватися.
«Найперший практичний крок, який нам необхідно здійснити, – забезпечити той правовий механізм, який має бути підготовлений для введення в дію закону «Про громадські об’єднання», - резюмувала Марина Ставнійчук.

Комментариев нет:

Отправить комментарий