среда, 13 ноября 2019 г.

Невідомі увірвались до будинку адвоката Володимира Боатиря та побили його родину

Група осіб завітала додому до адвоката Володимира Богатира та здійснила насильницькі дії щодо членів родини. АПУ закликала ГПУ та Нацполіцію забезпечити ефективне розслідування даного нападу.

Про це йдеться в черговому відкритому зверненні Асоціації правників України, передає «Закон і Бізнес».
Як повідомили в АПУ, 8 листопада 2019 року до приватного будинку адвоката В.Богатира увірвалась група осіб. Невідомі побили та зв’язали членів родини, серед яких неповнолітня дитина. Також було отримано доступ до адвокатського досьє.
За фактом вчиненого було порушено кримінальне провадження та розпочато активні розшукові дії, спрямовані на встановлення місцезнаходження і затримання підозрюваних.
Асоціації стало відомо про систематичні порушення гарантій адвокатської діяльності В.Богатиря та професійних прав його захисників з боку співробітників Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури. Мова йде про дотримання процедури виклику адвоката, ігнорування принципу презумпції невинуватості та систематичного порушення права на захист.
Асоціація правників України засуджує вторгнення у житло та насильницькі дії щодо членів родини адвоката В. Богатиря, пов’язані з його професійною діяльністю та закликає Генеральну прокуратуру і Національну поліцію України неухильно дотримуватися професійних прав і гарантій адвокатської діяльності та негайно відреагувати на грубі порушення відносно адвоката, забезпечити ефективне розслідування нападу на житло і родину адвоката.


Комментариев нет:

Отправить комментарий